Sub Pomul de scorțișoară

sub-pomul-de-scortisoara_persp_mare

Editura Herald, 2013
(168 pagini, 21 ilustrații alb-negru)

Volumul este conceput ca un ghid de reflecţie şi de meditaţie în lucrul cu sine pentru cultivarea prezenței conștiente şi a capacităţii de a face alegeri din ce în ce mai înțelepte.

Dincolo de textele literare, poeziile, eseurile şi imaginile pe care le conţine, cartea propune un context pentru exersarea abilităţii de „a fi” şi „a face”, dezvoltarea flexibilităţii mental-emoţionale şi favorizarea schimbărilor pozitive pe calea dezvoltării personale.

 

Impresii

Sub „pomul de scorţişoară”, un posibil simbol al minţii naturale, liberă de condiţionări, cititorul poate descoperi propriile înţelegeri creative şi aromele fiecărui moment de prezenţa conştientă, autentică, în viaţă cotidiană.
Am citit cu plăcere cartea Sub Pomul de scorţişoară. Am găsit în ea observaţii ale gândurilor şi tăcerilor şi stărilor din noi, aşa cum se întâmplă în meditaţii, transcrise sub formă de versuri şi mi s-a părut interesant. Uneori pasionant. Alteori ludic. Alteori adorabil. Am apreciat şi importanță pe care o acordă Poeziei în liniştirea minţii şi accesul la o creativitate… jucăuşă şi surâzătoare! Cartea Danielei Andreescu e frumoasă şi hrănitoare.

Magda Carneci, critic de artă, scriitoare

Cărţile ei [Danielei] sînt mostre practice de „lucru cu sine“, de travaliu asupra conştiinţei şi – simt nevoia să adaug – asupra conştienţei, abia astfel jucînd şi rol de ghid însoţitor pentru alţii… Departe de competitivitatea orgolioasă a meseriilor creative, autoarea noastră ţinteşte doar „ameliorarea mentală“ şi „sănătatea spirituală“ a celor care o pot asculta la cursurile şi în stagiile specializate, dar… şi citindu-i cărţile: literare sau neliterare, artistice-neartistice, profund reflexive, dacă nu filozofice pînă la capăt, oricum expresive şi pline de miez, încîntătoare.

Ion Bogdan Lefter, critic literar

De la cititori

Sub Pomul de scorțișoară ne propune o gimnastică a sufletului și a minții, ghidându-ne introspecția spre peisajele propriului suflet, pentru ca în final să ne putem bucura de o nouă ordine interioară…

Acest volum ilustrat al Danielei Andreescu este nu numai exemplul unui artist complet (scrie, desenează, pictează, fotografiază), ci și dovada multiplelor funcții pe care le poate avea poezia, ajungând, iată, să se strecoare și în domeniul dezvoltării personale.

Ce poate fi mai minunant de atât?

Cartea este scrisă într-un stil liber şi jucăuş, continand fragmente ludice si texte care pot ajuta cititorul să se cunoască mai bine, să relaţioneze mai sănătos şi să-şi facă viaţă mai frumoasă, mai senină.

Citind-o, am avut sentimentul că simt cuvintele în timp ce se scriau, trăindu-se. Vă mulţumesc foarte mult pentru toate stările de bine pe care le întâlnesc de câte ori mă aşez… „sub pomul de scorţişoară”.


CUPRINS

Cuvânt înainte
LA ÎNCEPUT
TRIADE

Sub Pomul de scorțișoară
Tăcerea cuvântului
Despre tăcere și ascultare

Dresorul
Libertatea pierdută
Despre libertate și eliberare

Când iubesc nițel
Iubirea în sine
Despre iubiri

Durerea sărată
Suferința noastră cea de toate zilele
Despre suferințe

Scrisoarea
Îți scriu
Despre sine

Visul vorbelor
Dincolo de cuvinte
Despre Da și Nu

Închipuiri fără chip
Exerciții de vedere
Despre ne-iertare

Ploaia prafului de zâne
Cum ar fi
Despre tine

Domnișoara Coșmari
Coșmarul unei nopți de vis
Despre dorințe

SOLO

Urme pe zăpadă
Glis
Apus
Mâncând pe peron
Astrualbastru
Rețeta pentru drum
Viața în cuvinte
Jocul respirațiilor
Capetele lumii

DUET

Numele
Gondrag

ÎNCHEIERE
GHID
Despre autoare

Next Post

Previous Post

© 2024 Arta schimbarii