Cum traversezi un curcubeu

cum_traversezi_un_curcubeu_persp_mare
Ed. Herald, 2013
(208 pagini, 32 ilustrații color, o secțiune în limba engleză)

Un ghid neconvențional de auto-cunoaștere și dezvoltare personală, o invitație la explorare, dar și la descoperirea modalităților concrete de a aduce în mod natural un plus de echilibru şi mai multă seninătate în trăirea evenimentelor de zi cu zi.

Volumul oferă o suită de perspective asupra unor teme precum frică, motivare, confuzie, blândeţe, auto-sabotaj, libertate, încredere. Nu este o carte cu soluții „self-help” sau promisiuni despre efecte miraculoase, ci constituie un ghid de reflecție și de practică menit să îndrume schimbarea personală pozitivă în viața de fiecare zi.

Dincolo de aparențe, textele, poeziile și imaginile ne îndeamnă să trăim experienţa propriei creativităţi, liberă de condiţionări şi de convenţii, literare, lingvistice sau de alt fel. Ne invită să devenim co-autori, traversând curcubeul minţii şi ghicind răspunsurile unei vieţi cu sens pentru noi înşine.


CUPRINS

CUVÂNT CĂTRE CITITORI

CUM TRAVERSEZI UN CURCUBEU

Elogiu Fricii
Capcane și puf
Problema vieții
Unii fluturi
„Doar fii!”
Desenează
Fără motiv, despre motivare
Privește
Rezonanța, sau cum să te păcălești cu eleganță
Pietre, scoici și suflete
Da, dar
Cu și fără măsură
Jocul informației
Ploaia vreodată
Reconstituirea blândeții
Culoarul morții de-o viață
Secret
La adunare
Încrederea fundamentală
Caraghioslâc
„Legea Atracției”
Ce
Probleme, probleme
Prințul, vrăjitoarea și omul
Despre auto-sabotaj
Cearta spiritelor
Elogiu confuziei
Pe fundul apei
Adevărul viitor
Ce este un curcubeu
Ce face un curcubeu
Cum traversezi un curcubeu

GHICIND

RĂSPUNSURI

The Solution of Soluble Truths
Double or Nothing
Multitasking
It
Morning Thoughts
Zigzag
Clinging
One at a Time
In Between
Squaring the Circle of Life
Hippocampus Ethos
Experiment
The Rest of Your Freedom
I Am Today
God’s Main Course
Zen Stories
Self-Defense
A Thought
Making a Difference
Baby Reality
The Let Go Exercise
Flash


Cartea Danielei Andreescu, această maestră a cunoașterii de sine, este un elogiu lucid adus libertății noastre interioare: a celei de a ne gândi, de a ne face, de a fi în lumea dinlăutrul și din afara noastră. Dar nu oricum, ci în limitele, registrul, amplitudinea curcubeului, simbol miraculos al diversității fără de extreme. Pentru ca lumea să nu fie un joc distructiv de-a alba-negra, mintea și sensibilitatea noastră, ca tot inseparabil, trebuie să o construiască sădind mereu semințele stărilor curcubeu. Să re-învățăm toate acestea, dimpreună cu eseurile, maximele, versurile și imaginile fabuloase ale acestei cărți de dezvățare și învățare de sine.

Prof. Mihaela Miroiu, politolog

Această carte este atipică. Ea nu se adresează doar minţii noastre, cum suntem obişnuiţi, ci şi inimii şi sufletului. Prin îmbinarea meşteşugită a cuvintelor cu imaginile, culorile şi versurile, această carte devine un jurnal personal al călătoriei noastre interioare. Odată ce aţi deschis-o aţi făcut deja primul pas în această aventură către sine şi vastitatea conştiinţei.

Silviu Ioniță, psiholog

Next Post

Previous Post

© 2024 Arta schimbarii