Cărţile Danielei sunt concepute ca o colecție-îndrumar de dezvoltare umană. Oferind un ansamblu coerent ca ghid de reflecţie și de practică pentru lucrul cu sine, au drept scop cultivarea flexibilităţii mental-emoţionale, a capacităţii de concentrare şi de susţinere a atenţiei. Conţinând texte care utilizează expresia literară, poetică sau aforistică, deseori însoțite de imagini ale tablourilor pe care le pictează, scrierile Danielei nu se încadrează exclusiv într-o tipologie anume.

Editura Herald

Volumele The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand), Sub Pomul de scorțișoară. Meditații vizuale și Cum traversezi un curcubeu, Ce faci când nu mai știi ce să faci, sunt un ghid de auto-cunoaștere și dezvoltare personală. Ele propun, discret și nemoralizator, modalități de lucru cu sine în sensul schimbarilor pozitive ale minții și vieții. Scrise într-un limbaj literar, poetic și aforistic, textele sunt însoțite de imagini – propriile picturi, desene, fotografii – oferind împreună un prilej de reflecție și meditație pentru sustinerea schimbarilor pozitive cu mai puțin efort și mai multa seninătate.

Cartea Conversaţii cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE® propune un instrumentar care favorizează o comunicare fluentă și sănătoasă, acasă și la serviciu. Expunerea structurată şi succintă a reperelor de bază ale comunicării propuse de Metoda ESPERE® – elaborată de psihosociologul Jacques Salomé – este integrată într-o abordare mai largă a marilor teme ale relaţiilor şi vieţii, oferind un ansamblu de perspective legate de comunicare și relațiile interpersonale prin intermediul căruia fiecare să poată ajunge la propriile răspunsuri şi soluţii practice.

Volumul Acvariu din Ocean. Mindfulness ca stil de viață este un manual de practică a mindfulness, pentru susţinerea unui stil de viaţă bazat pe compasiune şi prezenţă conştientă. Incursiunea în practica mindfulness este însoţită de exerciţii, meditaţii, tehnici de gestionare a gândurilor, emoţiilor şi acţiunilor care să favorizeze menţinerea echilibrului interior, evoluţia propriei persoane şi contribuţia pozitivă în societate.
Volumul se adresează atât celor curioşi să exploreze practica, cât şi celor care doresc să avanseze pe calea aleasă.