Conţinând texte care utilizează expresia literară, poetică sau aforistică, deseori însoțite de imagini ale tablourilor pe care le pictează, carțile Danielei (publicate la Editura Herald ) sunt concepute ca o colecție-îndrumar de reflecţie și de practică pentru cultivarea flexibilităţii mental-emoţionale, a capacităţii de susţinere a atenţiei, facilitarea cunoașterii de sine și a acțiunii pozitive.

Volumele The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand, 2011) Sub Pomul de scorțișoară. Meditații vizuale (2012) și Cum traversezi un curcubeu. Ce faci când nu mai știi ce să faci (2013), sunt un indrumar de auto-cunoaștere și dezvoltare personală. Discret si nemoralizator, ele propun modalități de imprietenire cu sine în sensul schimbarilor pozitive ale minții și vieții. Scrise într-un limbaj literar, poetic și aforistic, textele sunt însoțite de imagini – propriile picturi, desene, fotografii – oferind împreună un prilej de reflecție, meditație si inspirație pentru susținerea demersurilor de schimbare cu mai puțin stres și mai multă seninătate.

Cartea Conversaţii cu tineRelații și comunicare prin Metoda ESPERE® (2013, reeditare 2015) oferă o expunerea structurată şi succintă a reperelor de bază ale comunicării propuse de Metoda ESPERE® – elaborată de psihosociologul Jacques Salomé – integrată într-o abordare mai largă a marilor teme ale vieţii. Clară și inspirantă, cartea vă propune un instrumentar care favorizează o comunicare relaționala fluentă și sănătoasă, acasă și la serviciu, un.ansamblu de perspective prin intermediul căruia fiecare să poată ajunge la propriile răspunsuri şi soluţii adaptate.

Volumul Acvariu din Ocean. Mindfulness ca stil de viață (2015) este un manual de practică a mindfulness, pentru susţinerea unui stil de viaţă bazat pe compasiune şi prezenţă conştientă. Incursiunea în practica mindfulness este însoţită de exerciţii, meditaţii, tehnici de gestionare a gândurilor, emoţiilor şi acţiunilor care să favorizeze menţinerea echilibrului interior, evoluţia propriei persoane şi contribuţia pozitivă în societate.
Volumul se adresează atât celor curioşi să exploreze practica, cât şi celor care doresc să avanseze pe calea aleasă.

Cartea Cum gătim realitatea. Rețetar de spiritualitate pentru oameni sceptici. (2016) vă invită la o incursiune în „bucătăria vieţii”. În acest „reţetar”, veți găsi multe dintre felurile în care ne întâlnim cu realitatea: modele pe care le urmăm, scopuri și dorințe care ne atrag, preocuparea pentru alegeri și încredere, pentru stres și fericire, aspirația către spiritualitate.

Alături de reflecții și de meditații, veți descoperi aici exerciții practice care favorizează cunoașterea de sine, schimbarea pozitivă, gândirea critică, dar și jocuri ale imaginației, pentru o buna conviețuire cu sine și cu cei din jur.