Editura Herald, 2011
(în limba engleză, 143 pagini, 54 ilustrații color)
Volumul este un un ghid de dezvoltare umană prin intermediul reflecției și meditației, prin practica atenției extinse și a acțiunii conștiente.
Textele, scrise în limba engleză, sunt însoțite de imagini (fotografii, desene, picturi ale autoarei), oferind împreună un prilej de auto-cunoaștere și înțelegere de sine, dar și perspective practice care pot fi aplicate în viața de zi cu zi.
Meditațiile vizuale propuse facilitează explorarea potențialului de flexibilitate a minții și a capacității de schimbare pozitivă.
Explorarea dialogului dintre texte și imagini, o incursiune practică în descoperirea creativității în cotidian, este o invitație la depășirea automatismelor despre ce a fost și ce va fi, în relația cu sine și cu lumea din jur, de a exersa prezența activă, pentru a pătrunde esența momentului și a însoți propria devenire.
CONTENTS
I. Introduction
II. Visual Meditations
III. Paradox Stories
IV. Haiga Mind Events
V. Being Skills
VI. Emptiness Thought Forms
VII. Dharma Insights
VIII. The Gift of Now
IX. Guidelines for Meditation and Practice
Impresii
Cartea Danielei Andreescu oferă reflecții și meditații vizuale care îndeamnă la descoperirea vastității minții și explorarea capacității de a dezvolta propria flexibilitate, creativitate și o viziune mai largă. Cartea m-a emoționat. Este cu adevărat specială, excelentă, puternică. O lucrare minunată!
Dr. Rick Hanson, neuropsiholog, autorul carților Buddha’s Brain și Hardwiring Happiness
Cuprinde texte şi imagini, pasaje eseistice şi literare, explicaţii sau glose poematice la desene, picturi şi fotografii, reflecţii asupra vieţii sau asupra unor situaţii dilematice, enunţuri de tip «sapienţial» – şi cîte şi mai cîte! E un ansamblu alert, nonliniar, de texte şi imagini care nu poate fi citit doar cu ochi literar sau doar din perspectiva cititorului de filozofie sau de cărţi de «spiritualitate» şi nici nu poate fi considerat o carte de artă ori un mic album, aşa cum, cu policromia sa elegantă, poate părea. E un obiect de privit şi de citit care sfidează tipologiile şi, de dincolo de genuri şi specii, lasă cititorilor libertatea de a alege ei înşişi ce vor să ia din acest continuum vizual-lizibil sau descriptiv-reflexiv sau contemplativ-interogativ sau…
Ion Bogdan Lefter, critic literar
Nu este o carte, este o experiență care deschide sufletul către ceva mai înalt și către Sine, conectând totul.
Dr. Aurelian Curin, Maestru Reiki
O ediţie splendidă din punct de vedere grafic, cartea poate fi şi un instrument care să ajute la atingerea acelui echilibru lăuntric pe care mulţi dintre noi îl caută.
Valentin Protopopescu, Radio România Cultural
Apreciez foarte mult această minunată carte, creativă şi jucăuşă, de poezie, pictură şi înţelepciune.
Magda Cârneci, critic de artă, scriitoare
De la cititori
Danand (Daniela Andreescu) ridică spiritualitatea la rangul de artă, arătându-ne cât de mult poate beneficia o ființă de pe urma unei deschideri totale în fața darului pe care îl reprezintă prezentul.
Este o carte delicată, inspirată, minunată. Pentru mine, unele texte au efect de koan.
O carte plină de inspiraţie care te pune pe gânduri prin profunzimea momentului prezent surprins într-o clipă de conştiinţa pură. O bijuterie de înţelepciune şi frumuseţe.
E o carte minunată. Este cartea care stă la mine pe noptieră şi tot citesc. Şi citesc şi citesc. Şi nu mă mai satur de ea.
What makes The Gift of Now a useful resource for coaching?
Through an innovative interplay of images (photo’s, paintings, drawings) and texts (reflections, free style poetry, short essays, exercises, “coaching questions”), the book offers what the author (also a coach) calls “haiga-mind meditations”.
With guidelines at the end for how to work with it, the book looks and reads like a practice in “aha”-moments generation as a skill to be used for problem solving and option finding in real life situations. I think that the type of meditation it proposes can facilitate the development of mind flexibility and creativity in a broad sense.
The book “coaches” the reader on many levels and in several directions (values, attitudes, behavior, life purpose, goals and results a.o.), offering a space for discovery, experiencing insights and learning, and for stimulating positive change and action.
It can be useful for coaching as a resource for mind-stretching exercises, facilitating change at a more subtle level of the mind, so that the access to new insights and a larger vision becomes easier and more stable. It is a mental-emotional practice for personal development in the broadest sense, and as an inspiring visual-conceptual experiment, at the same time leisure and learning.
The whole conceptual and visual design of the book – the meanings and structures envisioned by the author are not imposed on the reader who would have to discover his own – is for me an interesting example of a creative and non-intrusive teaching-learning process.
Mihai Popa-Radu, Executive Coach